Home » , » Panduan berPesBuk 3 - Manjampuit Kandughi

Panduan berPesBuk 3 - Manjampuit Kandughi

Written By Pentadbir on Sunday, September 18, 2011 | 8:32 AM

Ado sia yang nak manikah ko? Atau nak manikah an anak ko? Atau nak manikah laie? Erkss?!!! Hehehe.

Pesbuk ado manyadio an kad jamputan pacumo. Tak payah nak tampah-tampah kad kek kadai. Setem tak payah pakai. Posmen tak payah guno. Awak pun tak payah nak malilau daghi ghumah ka ghumah.

Kek siko pun kito buleh tantu an kek sia nak di anta (tantu ea la yang ado dalam Pesbuk tu.) dan mintak paja-paja nun kompom kan kok nak datang ko tidak. Cando jamputan Dinner gak la.

Apo yang nak dibuek cumo klik yo kek menu "Create Event" cando kek gamba sabalah ko. Menu ko ado kek sabalah kanan untuk Group atau kek bawah gamba kalian yang santiang untuk pasandirian. Kok tak nampak gak (ghabun yo cando den ni ha?) klik yo gamba tu untuk gamba gadang.

Iko lo ghupo ea salapeh di klik menu di ateh tadi. Paghati batuo-batuo sabalum den mulo an caghito 1001 malam kajap laie






Mamulo sekali ialah gamba kok ado. Tempek an yo la gamba baghuok sanang ko kek sinan. kan sanang.

Tapi, kok ado logo atau gamba yang manggamba an karamaian tasabuit lagi elok. Nak anta jamputan bia ikhlas. Klik yo kek anak panah kala meghah tu.

Dah biaso tengok menatang ni ? Macam la tak biaso. Tak kan ini pun den nak caghito.





  1. Tantu an tarikh bilo nak diado an kadughi.
  2. Tantu an pulak maso jamuan dimulokan. Lambek capek tatamu tu lantak yo la.
  3. Kok ado lak tamat tempoh ea, tantu an la pulak puko bagha majlis basurai. Kang ado la pulak yang manonggok tak ghati nak balik.
Kek siko tulih an apo karamaian ea yo? (bukan tulih jo pensel doh) Kok nak baghalek gadang ko, epi befdei ko, tahlil ko, cuko remos ko, korban pacintaan ko. Apo yo la.

Kan sanang. Memacam bulieh buek kan? Tak kalua duiek pun. (Tutuit lo kadai printing. hihihi)

Yang elok ea kek siko masuok an namo tampek yang didaftarkan kek "Goggle Map". Bia sanang urang nak mancaghi ea nanti. Tak payah awak nak menjawab tipun maso dio urang malilau. Poto dah ado.

Klik kek "Add Street Address" untuk masuok an alamat panuoh.

Ado mukadimmah, alu-aluan, ucapan, pasanan atau apo yang tabuku di ati? Masuok an kek siko.

Nak tulih panjang ko. Nak tulih pendek ko. tak nak tulih langsuong ko. Suko ati la. Bukan den punyo pun. hehehehe.


Ko bahagian yang paling kritikal (kecek Sasterasawan lak. hehehe)
Siko tampek manantu an sia yang nak dijampuit.

Kok nak manjampuit cumo kengkawan yang ado dalam senarai sandighi yo, klik butang ni. Lapeh tu pilih yo. Asalkan katigo-tigo pilihan tu dibuang panando ea.

Kok nak buek jamputan tabuko guno an menu di bawah tadi.
  1. Manjampuit sado ea yang ado dalam sesatu kumpulan/group, tak kigho dah ADD ko lun sabagai pren.
  2. Manjampuit sado ea yang ado dalam Pesbuk. Kok dicuit panando ea nanti kalua pilihan untuk dio bawak kawan ko tidak. Sah gadang alek ko. hehehe
  3. Pilihan katigo iyolah manantu an samo ado nak ditayangkan ko tidak namo tatamu yang dah kompom nak datang.


Dan akhir sakali, cuit butang ko untuk mengkompomkan borang. Kok tak dicuit, sado yang dibuek tadi sio-sio yo la. hehehe
Share this article :

Post a Comment

Nak komen tu komen gak tapi agak agaklah sikiek yo. hehehe

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. Ex-SMDKP Boys n Girls - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger